Altis Keukens

kookplaten

De mogelijkheden op kookgebied zijn eindeloos

Er zijn verschillende soorten kookplaten beschikbaar op de markt, waaronder gas-, elektrische en inductiekookplaten. Zo kan je kiezen uit gas, elektrisch of inductie koken. Ieder kooksysteem heeft zijn eigen voor- en nadelen. De kooksystemen vandaag de dag zijn uitgebreid met verschillende handige functies wat het koken nog leuker maakt. 

KOOKPLATEN

Benieuwd naar de laatste trends op het gebied van kooksystemen?

Combinatie van kookmethoden: Kookplaten die meerdere kookmethoden combineren, zoals inductie en gas of inductie en teppanyaki, zijn steeds populairder geworden. Dit geeft koks meer flexibiliteit bij het koken.

Geïntegreerde afzuiging: Kookplaten met geïntegreerde afzuigsystemen zijn steeds populairder geworden omdat ze een slank en naadloos ontwerp bieden dat goed past bij moderne keukens.

Intuïtieve bediening: Kookplaten met geavanceerde bedieningsfuncties zoals touchscreens en spraakbesturing zijn in opkomst, waardoor het gebruik van de kookplaat gemakkelijker en intuïtiever wordt.

Intelligente functies: Kookplaten met intelligente functies zoals panherkenning en automatische kookprogramma's worden steeds populairder. Dit maakt het koken nog gemakkelijker en zorgt voor meer consistentie in de resultaten.

KOOKPLATEN

Bij ons vind je de juiste kookplaat

Bij het kiezen van een kookplaat zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals het type koken dat je doet, de grootte van de kookplaat en de beschikbare energiebron. Het is belangrijk om ook de veiligheidsfuncties van de kookplaat te overwegen, zoals kindersloten en automatische uitschakeling.

Sommige kookplaten zijn uitgerust met extra functies, zoals geïntegreerde afzuigkappen, geïntegreerde grill- of friteusefuncties en geïntegreerde wokbranders. Er zijn ook kookplaten verkrijgbaar met touch-bediening en wifi-connectiviteit, waardoor het mogelijk is om de kookplaat te bedienen met een smartphone of tablet.