Altis Keukens

keukenontwerp

Welke keuken opstelling kiest u?

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken is de keukenopstelling een van de eerste beslissingen die u moet nemen. Dit kan een uitdagende taak zijn, aangezien de indeling van uw keuken afhangt van zowel de beschikbare ruimte als uw persoonlijke voorkeuren. De keukenopstelling heeft een grote invloed op zowel de uitstraling als het kookcomfort van uw keuken. Heeft u al ideeën over hoe u uw keuken wilt opstellen?

keuken ontwerp

Bij ons vindt u altijd een keuken die bij u past!

Rechte keuken

De rechte keuken, beter bekend als enkelwandige keuken, heeft een opstelling warbij alle keukencomponenten langs één muur worden geplaatst. Dit werkt goed in wat kleinere keukens of juist in open ruimtes waar de keuken geïntegreerd is met de woonkamer. Het biedt een eenvoudige en efficiënte indeling.

Hoekkeuken

De hoekkeuken is een van de meest geplaatste keuken opstellingen in Nederland. Dat is niet voor niets. Een keuken in een hoekopstelling neemt relatief weinig ruimte in beslag en biedt veel werkruimte. Hierdoor wordt de ruimte maximaal benut en krijgt de keuken een unieke vorm. 

L-keuken

Bij deze opstelling worden twee aangrenzende muren gebruikt om een L-vormige keuken te creëren. Het biedt voldoende werkruimte en opbergruimte. U kunt de spoelbak, kookplaat en koelkast gemakkelijk in de verschillende zijden van de L plaatsen.

U-keuken

Deze opstelling maakt gebruik van drie muren om een U-vormige keuken te vormen. Het biedt veel werkbladruimte en opbergruimte. U kunt de keukenapparatuur strategisch in de drie zijden van de U plaatsen, waardoor een efficiënte werkdriehoek ontstaat.

Keuken met kookeiland

Kookeilanden zijn ontzettend populair. Koken is niet langer iets wat je doet in een weggestopt kamertje. We willen liever een kookeiland om gezamenlijk te kunnen koken, om koffie aan te drinken of juist om lekker aan te borrelen. Of wat te denken van een gezellige avond met vrienden waarbij het kookeiland het centrale middelpunt is van de gezelligheid. Een keuken met kookeiland biedt diverse mogelijkheden en is vandaag de dag een echte eye-catcher voor je woning. 

Paralelle keuken

Bij deze opstelling bevinden de keukencomponenten zich aan twee evenwijdige wanden tegenover elkaar. Het biedt een goede indeling voor een efficiënte werkdriehoek. Deze opstelling werkt goed in langere, smalle keukens.

Open keuken

Bij een open keuken is de keukenruimte naadloos geïntegreerd met aangrenzende woonruimtes, zonder muren of deuren die ze volledig scheiden. Het creëert een ruimtelijk gevoel, bevordert sociale interactie en zorgt voor een naadloze verbinding tussen de keuken, eetkamer en woonkamer. Het maximaliseert natuurlijk licht, biedt toezicht en maakt entertainen gemakkelijk.

Schiereiland keukens

Met een schiereiland is een vrijstaand aanrechtblok geplaatst aan een zijde van de keuken, waardoor het lijkt op een schiereiland dat uitsteekt vanaf een muur of een eiland. Het schiereiland is toegankelijk vanuit meerdere kanten en biedt extra werkruimte, opbergruimte en zitgelegenheid. Het kan dienen als een bar of eetgedeelte, waar mensen kunnen zitten en eten terwijl ze interactie hebben met de kok. 

Keuken met bar

Bij een keuken met een bar is er een verhoogd aanrecht of een eetbar geïntegreerd in de keukenruimte. Deze fungeert als een informele eetruimte of als een plek waar gasten kunnen zitten en met de kok kunnen praten tijdens het koken. Het biedt een gezellige en sociale sfeer, waarbij de keukenruimte wordt omgevormd tot een ontmoetingsplek. Daarnaast kan het dienen als extra werkruimte en als opbergruimte!

Samen maken wij de juiste keuze!

Op zoek naar een nieuwe keuken? Onze deskundige adviseurs helpen u graag!

Let op, zondag gesloten!

Beste klanten,

Graag attenderen wij u erop dat onze showroom in de maanden juni, juli en augustus op zondag gesloten is.

 


Dit zal sluiten in 20 seconden